Chocolat
Oppimateriaalin teemoja: henkilöhahmot, imperialismi, sirkus ja klovneria, toiseus, minäkuva ja identiteetti.
Synopsis:
George Footit (James Thiérrée) oli aikanaan Ranskan suosituin sirkustaiteilija. Nyt mies sinnittelee yhtenä pienen sirkuksen vaatimattomista numeroista. Ajat ovat kovat, mutta Footit ei anna periksi. Eräänä päivänä hän päättää kokeilla jotain uutta sirkuksen vetonaulana toimivan kookkaan, tummaihoisen ”villimiehen” (Omar Sy) kanssa. Yrityksen ja erehdyksen kautta syntyy hullun nerokas klovnikaksikko, joka villitsi ranskalaisten sydämet 1800-luvun lopussa.
Roschdy Zemin ohjaama sydämellinen draama kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Ranskan ensimmäisestä tummaihoisesta sirkustaiteilijasta, klovnista nimeltä Chocolat. Yhdessä Chocolat ja Footit rikkoivat rajoja – ja tekivät historiaa.
Lähde: Filmikamari
Käsikirjoitus: Cyril Gely, Olivier Gorce, Gérard Noiriel ja Roschdy Zem
Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, vieraat kielet, maantieto, elämänkatsomustieto, historia ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen sekä kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu.
Oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin lukion kursseihin: Äidinkieli: Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Nykykulttuuri ja kertomukset (ÄI6), Vieraat kielet (erityisesti ranska), Maantiede: Yhteinen maailma (GE3), Filosofia: Etiikka (FI2) ja Yhteiskuntafilosofia (FI3), Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Kehittyvä ihminen (PS2), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5), Historia: Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa (HI1), Kansainväliset suhteet (HI2), Eurooppalaisen maailmankuvan kehitys (HI4), Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Kulttuurit katsomuksen muovaajina (ET4), Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ja monilukutaito ja mediat.
Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
Tutustu myös elokuvan Media-avain-arvioon.